Ensimmäisestä puoluekokouksestani tulee kuluneeksi kuusi vuotta. Vuonna 2007 minut valittiin puolueen johtotehtäviin aika tuntemattoman lähihoitajana. Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen. Kenttää on tullut kierrettyä ahkerasti, vaaleja käytyä ja moniin ihaniin ihmisiin olen saanut tutustua. Puolueessa on koettu monenmoista, suruja sekä iloja, lähtemisiä ja paluita. Lähihoitajan työt vaihtuivat ensin asumisohjaajan työksi ja myöhemmin tulin valituksi kansanedustajan tehtävään.

Tänään tuntuu, että on hauskaa ja hieman jännittävääkin lähteä puoluekokoukseen. Odotan innolla kaikkien tuttujen tovereiden tapaamista, koko sitä kohottavaa tunnelmaa mikä syntyy 300:n ihmisen kohdatessa. Ensimmäisen kerran kokous on kaksipäiväinen, toivottavasti ehdimme tehdä kaikki tarvittavat päätökset ja myös keskustella riittävästi. Ja totta kai jännitän miten minun itseni käy: saanko uusittua varapuheenjohtajuuteni. Halu jatkamiseen on suuri.

Eipä silti, toki tekemistä riittää vaikka puoluekokous päätyisi tällä kertaa toiseen ratkaisuun. Olen kuitenkin kokenut nykyisessä tehtävässäni kansanedustajana varapuheenjohtajan tehtävän jopa entistä antoisampana. Kentän kiertäminen ja puolueväen tapaaminen on hyvää vastapainoa kansanedustajan melko yksinäiselle työlle. Kenttää on aina ilo kiertää. Kansanedustajana pystyn myös paremmin palvelemaan kenttää, viemään palautetta suoraan eduskuntaan ja päätöksentekoon. Mutta mielestäni suoriuduin varapuheenjohtajan tehtävästä aiemminkin hyvin, varapuheenjohtajan ei siis tarvitse olla kansanedustaja!

Pohjimmiltani tunnen itseni kuitenkin ihan samaksi ainokaisaksi, lähihoitajaduunariksi. Oma identiteetti tulee perheestä, äitiydestä, lähipiiristä ja ammatillisesta kokemuksesta. On mielestäni myös tärkeää se miksi itsensä mieltää, mistä rakennuspuista katsoo minuutensa koostuvan. Kenen asialla on ja haluaa olla. Pienipalkkainen duunari tarvitsee edusnaista tai edusmiestä moneen paikkaan!

No, kylläpä tämä puoluekokouksen läheisyys saa syvämietteiseksi! Illalla pakkaan laukkuni ja suuntaan kulkuni kohti Tamperetta ja puoluekokousta. Iltapäivällä olen tavattavissa Tampereella, Tesomalla. Nähdään Tampereella!