Riihimäen paikallislehden, Aamupostin yleisönosastopalstalla käydään kuumaa ajatustenvaihtoa Riihimäen Sosiaalidemokraattien paikkajaoista niin kaupunginhallituksen, lautakuntien kuin ylikunnallisten luottamustehtävienkin osalta. Tähän demareiden paikkajakoon en sen kummemmin halua puuttua, nämä ovat heidän omia päätöksiään, mutta joku ystävä tähänkin keskusteluun veti mukaansa "Hirviniemen klaanin". Siksi haluan kommentoida hieman Riihimäen Vasemmistoliiton ja Hirviniemen klaanin tilannetta omasta näkökulmastani.

Riihimäen vasemmistoliiton ehdokkaaksi viime syksyn vaaleissa asettui 30 ehdokasta. Teimme loistavan kampanjan ja saimme yhden paikan lisää valtuustosta. Paikkaluku nousi kuudesta seitsemään. 
Kannatus nousi edellisistä kuntavaaleista +2,7% ollen nyt 16%

Aktiivinen perheemme saa aikaajoin osakseen kritiikkiä siitä, että Riihimäen kaupunginvaltuustossa istuu jo kolmatta kautta peräkkäin Hirviniemen isä, äiti ja tytär. Tästä saa myös osansa Riihimäen Vasemmiston jäsenet ja aktiivit kuulla.

Meillä on aktiivinen perhe ja haluamme olla koko porukka mukana vaikuttamassa yhteiskunnallisiin asioihin. Se ei liene keneltäkään pois.
Me emme ole päässeet kukaan toisemme siivellä valtuustoon, vaan jokaisen meistä on tarvinnut ansaita omat äänensä itse.
Kuten kaikki tiedämme, on jokaisella suomalaisella äänioikeutetulla vain yksi ääni käytettävänään.

Viime syksynä 12 444 riihimäkeläistä antoi äänensä kuntavaaleissa. Niistä 563 sai äitini Erja, 467 minä ja 109 isäni Rauli. Karkeasti laskettuna siis joka 11. äänensä Riihimäellä antanut äänesti "Hirviniemen klaania".
Hirviniemet eivät kuitenkaan johda toimintaa Riihimäellä.

Riihimeän Vasemmistoliiton puheenjohtajana toimii Matti Liimatainen ja varapuheenjohtajana Mikko Peura. 
Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Janne Yrjölä ja sihteeriksi Terhi Mäntymaa

Luottamuspaikat jaettiin niin, että eniten ääniä saanut valitsi ensimmäisenä jne. 
Olemme aina halunneet Riihimäen Vasemmistoliitossa myös jakaa vastuuta ja laajentaa demokratiaa, joten sillä perusteella lautakuntapaikkoihin on myös valittu aktiivisia, meidän ehdokkaina olleita ihmisiä.
Meillä on myös pystytty luopumaan vallasta ja antamaan vastuuta uusille ja nuorille. 

Tällä tekstillä haluan osoittaa, että Hirviniemet eivät roiku Riihimäen Vasemmistoliiton vallan kahvassa vaikka aktiivinen osa tätä upeaa poliittista ryhmää olemmekin.