Poliisiylijohtaja Mikko Paatero puoltaa Lahtea pääpoliisilaitoksen kotikaupungiksi. Samalla linjalla on poliisihallinnon valtakunnallista uudistamista pohtinut työryhmä.
Hämeen Sanomissa (18.10.2012) Paatero perustelee Lahtea pääpaikaksi sillä, että Päijät-Hämeessä on enemmän asukkaita, kuin Kanta-Hämeessä. Hänen mielestään sijaintia tärkeämpi kysymys on kuitenkin se, miten yhteistyökuviot järjestetään. Jos sijainti ei Paateron mukaan ole tärkeä, miksi ihmeessä hän ottaa näkyvästi kantaa Lahden puolesta?
Sisäministeri Räsänen tekee lopullisen päätöksen asiasta, todennäköisesti ensi vuoden alussa.
 
Hämeenlinnaan vastikään valmistunut uusi poliisirakennus Miekkalinna on pääpoliisilaitokseksi tarkoituksen mukainen. Se on riittävän kokoinen kaikille toiminnoille, joita pääpaikkaan mahdollisesti suunnitellaan.
Jos pääpoliisilaitos todella halutaan Lahteen, joudutaan tiloja siellä peruskorjaamaan tai investoimaan kokonaan uuteen poliisitaloon. Se ei tässä taloudellisessa tilanteessa ole järkevää eikä tarkoituksen mukaista. Taloudellisesti ajateltuna järkevämpää olisi sijoittaa pääpaikka Hämeenlinnaan, jossa uusi rakennus on jo paikallaan.